Düzce İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürü Öğrencilerimizle Söyleşi Yaptı

Düzce İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürü Öğrencilerimizle Söyleşi Yaptı

Meslek Yüksekokulumuzda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk defa faaliyete geçen Nüfus ve Vatandaşlık Programı öğrencilerine yönelik, söyleşi gerçekleştirildi.

11 Ekim 2018 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri OĞUZ’un  katıldığı programda, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Erdem AKDEMİR, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Muzaffer ÇABUKOĞLU ve bölüm öğretim elemanları hazır bulundu.

Programa kendini tanıtarak başlayan Ahmet Nuri OĞUZ; ardından yeni başlayan öğrencilerle tek tek tanıştı ve her birine bu programa kaçıncı tercihle ve kaç puanla yerleştiklerini sordu. Nüfus Müdürlüklerinde yapılan iş ve işlemler hakkında kısaca bilgiler aktararak kurumunu kısaca tanıttı.

Nüfus ve Vatandaşlık Programında görecekleri her bir dersin çok kıymetli olduğunu söyleyen OĞUZ; Öğrencilerimizin 1.ve 2.sınıfta görecekleri Osmanlıca dersinin çok önemli olduğunu, Arşivler Genel Müdürlüğünde birçok evrakın hala açılmayı beklediğini ifade etti. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında dikey geçiş yapabilecekleri bölümler hakkında görüşlerini belirten OĞUZ, öğrencilerimizin Nüfus Müdürlüklerinde, Adliyelerde, noterlerde ve avukatlık bürolarında staj yapmalarının onlara çok yarar sağlayacağını belirtti. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kamu kurumlarında görev alabilecekleri gibi özel sektörde de çalışabileceklerini kaydetti.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından program sonunda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Muzaffer ÇABUKOĞLU ve Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Erdem EKDEMİR tarafından Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri OĞUZ’a bilgi ve tecrübeleriyle öğrencilerimize sağlamış olduğu katkıları sebebiyle teşekkür belgesi takdim  edildi.